Themadagen 2018


Themadagen zijn rijdagen met extra activiteiten rond een bepaald thema. Op deze pagina leest u meer over de themadagen die wij voor u in petto hebben.
De populaire en gezellige Kerstexpress is er weer! Vorig jaar reden we een beperkt traject in verband met spoorwerkzaamheden, maar dit jaar rijden we weer de complete rit naar Hoedekenskerke en terug.

Romantisch boemelen in de kerstvakantie, met een beetje geluk wellicht door een fraai wit landschap. Dat is de Kerstexpress! De trein wordt natuurlijk verwarmd. De stoker op de locomotief moet daar extra hard voor werken!

Wanneer: 27 en 28 december 2018

Waar: Aanvang en einde op het stoomtreinterrein in Goes, zie pagina `Contact`

Programma:

Om 13.00 uur gaat het het stoomtreinterrein in Goes open. In restaurant De Goederenloods kun je terecht voor heerlijke warme chocolademelk (of iets anders natuurlijk) met een stuk lekkere kerststol. Misschien zie je de stoomlocomotief wel langsrijden!

Om 14.00 uur vertrekt de gezellig versierde trein vanaf het stoomtreinstation in Goes naar station Hoedekenskerke. Onderweg komen de Kerstman en z`n helpers door de trein en maken kennis met de passagiers.

Om 14.45 uur komt de trein in Hoedekenskerke aan. Gebouw `De Buffer` is open, waar u terecht kunt voor een consumptie. De modelspoorbanen en klederdrachten zijn te bewonderen en als het weer het toelaat rijdt buiten de minitrein z`n rondjes door het park.

Om 16.15 uur vertrekt de Kerstexpress weer terug naar Goes. Onderweg leest de Kerstman een verhaal voor voor de kinderen.

Om 17.00 uur is de trein terug in Goes. Na de rit hebben de mannen en vrouwen op de locomotief nog een heleboel werk te doen: steenkolen laden, de as opruimen, de locomotief poetsen en het `spuien`: Dan wordt een gedeelte van de stoom afgeblazen, met een heleboel herrie en grote stoomwolken!

Om 17.30 uur sluit het terrein.

Arrangement

De Kerstexpress is alleen toegankelijk met het Kerstarrangement. Alle andere kaartsoorten en alle soorten kortingsregelingen zijn deze dagen niet geldig.

In het arrangement is inbegrepen:

- Warme chocolademelk (of iets anders) met kerststol in De Goederenloods
- Drinken + een lekkernij in De Buffer in Hoedekenskerke
- Een lekkere verrassing om mee te nemen
- Natuurlijk de treinrit zelf, retour Goes - Hoedekenskerke!

Tarieven:

Tijdens het Kerstarrangement wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende klassen.

Volwassene (13 jaar en ouder): € 19,-
Kind (4 t/m 12 jaar): € 13,-
Peuter (1 t/m 3 jaar) € 8,-

Kinderen jonger dan 1 jaar reizen gratis mee, maar hebben geen eigen zitplaats en consumpties.

Genoemde consumpties zijn inbegrepen in de prijs. Eventuele ritten met de minitrein in Hoedekenskerke zijn niet inbegrepen (ter plaatse te koop a € 1,00)

Verkoop van de kaartjes:

De tickets voor het kerstarrangement zijn nu te koop in onze webshop. Deze voorverkoop duurt tot 17.00 uur op de dag vóór de ritdatum, of zolang de voorraad strekt.

Indien er na het sluiten van de voorverkoop nog tickets over zijn, zullen deze op de betreffende ritdatum aan het loket te koop zijn, dat van 13.00-14.00 uur open is.

Reserveren:

Reserveren geschiedt automatisch indien u kaartjes koopt via de webshop. Andere manieren van reserveren voor dit arrangement zijn niet mogelijk.