Historische dieseltreinen spelen de hoofdrol tijdens het dieselweekeinde! De opvolgers van de stoomlocomotief, inmiddels zelf ook al prachtig klassiek en nostalgisch, nemen u mee op reis. Brullende motoren prikkelen de zintuigen én de herinneringen.

Te gast tijdens dit evenement: Motorwagen NS 20, het directierijtuig van de NS! Beter bekend als de `Kameel`, dankzij de karakeristieke bulten op het dak waarin zich de machinistencabines bevinden. Ook komen de locs 2225 van SMMR (Stichting Museum Materieel Railion) en 2454 van BSH (Vereniging tot Behoud van Spoormaterieel Haarlem). Beide machines vertegenwoordigen locseries die decennialang beeldbepalend waren in het NS-dieselmaterieelpark.


Het dieselgeweld wordt natuurlijk aangevuld met eigen SGB-materieel: De diesellocs NS 521, NS 264 en NS 122 zullen te zien zijn. De fantastische, door eigen vrijwilligers gebouwde motorwagen-replica ‘omC 909’ zal op de spoorlijn gaan rijden.

De reizigerstreinen zullen worden getrokken door de locs 521, 2225 en 2454. De reistijden vindt u in de dienstregeling.

Uniek: U heeft ook de mogelijkheid om een rit te maken in de `Kameel` en in de omC 909! Deze ritten zijn zeer beperkt verkrijgbaar in een apart arrangement. Klik voor dit speciale arrangement in onze webshop.

***UPDATE 28/09:*** Door uitval van omC 909 (Ome Ceesje) wordt dit arrangement aangepast: Deelnemers rijden meer ritten in de Kameel. Een kort gedeelte van de ritten (ca 15 minuten) wordt vervangen door de Railbus (Schienenbus). Begin- en eindtijden, aantal kilometers, en aantal en locaties van de fotostops zijn ongewijzigd. ***
Handig om te weten:

- 29 en 30 september, 10.00-18.00 uur
- Adres: Albert Plesmanweg 23, Goes
- Programmawijzigingen voorbehouden

Tarieven:

- Op deze dagen gelden alle normale 3e klasse-tarieven; ook in de 1e/2e klasserijtuigen.
- Meest populair: Dagkaart volledig traject: € 11,00 voor volwassenen, € 5,50 voor kinderen (4 t/m 12).
- Zie de pagina `tarieven` voor de andere afstanden.
- Voor het arrangement met `Kameel` en omC 909 gelden speciale prijzen Zie webshop.
- Het museumterrein is gratis toegankelijk 10.00-18.00 uur.

Ticketverkoop

- Tickets koopt u tijdens het evenement aan ons loket in Goes (PIN of contant)
- Op andere stations: Kaartverkoop door conducteur (Geen PIN!)

De dienstregeling van de treinen

Alle reizigerstreinen in één overzicht: Download Reizigersdienstregeling

Een speciale uitgebreide dienstregeling voor Treinspotters wordt dit jaar alleen ter beschikking gesteld aan de deelnemers aan het "Kameel & Ome Ceesje Arrangement". Zij krijgen deze ter plaatse uitgereikt.