Vrijwilliger worden
De timmerman hangt op z`n gemak uit het raampje. In de verte ziet hij hoe de winkelmanager de laatste klanten naar binnen helpt en de deuren sluit. Dan volgt, precies op tijd, het teken waar iedereen op wacht. “We mogen”, zegt de timmerman tegen de motoragent. Deze knikt en drukt vervolgens de lat omhoog. Langzaam zet de 300 ton staal zich in beweging........

Abacadabra ? Niet als je `timmerman` vervangt door `leerling-machinist`, `winkelmanager` door `hoofdconducteur` en `motoragent` door `machinist`. Want dat is de praktijk bij de Stoomtrein Goes-Borsele: Alle medewerkers die je in aktie ziet, zijn vrijwilligers. In het dagelijks leven vervullen zij vaak totaal andere functies. De stoomtrein is hun hobby, soms zelfs hun levenswerk. Inmiddels telt de SGB al zo`n 160 van deze medewerkers, die niet alleen actief zijn in de treinen, maar ook in de werkplaats, langs de spoorbaan of in de administratie.

Dat het werk bij de SGB een leuke vrijetijdsbesteding is, wil overigens niet zeggen dat er maar wat aangerommeld wordt. De organisatie is gestructureerd in afdelingen, werkt volgens planningen en heeft een duidelijke doelstelling voor ogen. Niet alleen omdat zo`n grote organisatie anders onbestuurbaar wordt, maar bijvoorbeeld ook uit veiligheidsoogpunt. Vandaar ook dat de SGB interne opleidingen kent, met name voor de functies op de lokomotief en in de trein.

En de vrijwilligers zelf ? “Zeker allemaal treintjesgekken”. We horen het je bijna denken. En inderdaad, gelukkig hebben wij een aantal van deze prettig gestoorde lieden in ons midden. Maar net zo gelukkig zijn we met het feit dat zeer veel medewerkers een geheel andere achtergrond hebben. Zij werken graag met hun handen, zijn geboeid door de techniek of bezorgen de reizigers graag een leuk dagje uit. Samen vormen zij de SGB: een unieke club.

Ook gefascineerd door deze club? Zin om mee te doen? De SGB heeft bijna altijd ruimte voor nieuwe medewerkers! In het menu aan de linkerzijde vind je meer informatie over de verschillende afdelingen, veelgestelde vragen en tevens lees je hoe je met ons in contact kan komen voor een kennismaking.

Wij zoeken momenteel alleen naar mensen voor enkele specifieke functies. Neem gerust even contact met ons op om te informeren wie we momenteel zoeken.