Goes
Hier stoppen stoomtreinen en motorwagens

Goes is de thuisbasis van de treinen van de SGB. De meeste reizigers beginnen hun treinreis hier.

Het stoomtreinterrein ligt op loopafstand van het NS-station en beschikt over een ruim parkeerterrein aan de Albert Plesmanweg. (Zie ook Contact & Route).

Wanneer u het stoomtreinterrein betreedt, komt u meteen in de juiste sfeer voor uw treinreis! Het monumentale Tractiegebouw, de historische Goederenloods en allerlei andere historische elementen maken de jaren `30 tastbaar.

Het terrein is toegankelijk op rijdagen van de stoomtrein, van 10.00-18.00 uur. Tijdens Halloween en Kerst gelden andere tijden.

Tractiegebouw

Al het onderhoud aan locomotieven en rijtuigen (“rollend materieel” in spoorwegtermen) vindt plaats in de werkplaats. Dit grote gebouw met de 7 grote deuren heet officieel het Tractiegebouw. U ziet dit gebouw aan uw linkerhand als u vanaf de parkeerplaats het stoomtreinterrein oploopt. Op de rijdagen kunt u, tot de laatste trein uit Goes is vertrokken, het Tractiegebouw bezoeken. Er is een looproute ingericht door het gebouw.

Restaurant en loket

Ons restaurant “Uitspanning De Goederenloods” vindt u, heel toepasselijk, in de historische goederenloods uit 1876. Dit is het grote lichtgele gebouw, centraal op het terrein.

Hier vindt u ook het loket, waar u op rijdagen tussen 10.00 en 14.00 uur terecht kunt voor uw treinkaartje. (Op paarse en blauwe dagen tot 15.00 uur)

In het restaurant kunt u vervolgens natuurlijk op uw gemak genieten van een kopje koffie met gebak of een uitgebreide lunch! Op onze rijdagen is het restaurant geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Voor mogelijkheden buiten deze tijden kunt u bellen met De Goederenloods op nummer 0113-323015 (b.g.g. 06-20498062) (Niet voor reisinformatie!). De Goederenloods is ook heel geschikt voor (trouw)feesten en presentaties! www.degoederenloods.nl