Nisse
Foto: (c) Het Trekkermuseum
Foto: (c) Het Trekkermuseum
Hier stoppen alleen motorwagens.
Stoomtrein stopt niet!


Station Nisse illustreert mooi waarom het reizigersvervoer op deze spoorlijn in de NS-tijd nooit een succes is geweest: Net als veel andere stations ligt station Nisse namelijk op zo`n twee kilometer van het gelijknamige dorp. De dorpsbewoners gingen daardoor destijds liever met de bus naar Goes dan met de trein. Voor de bus hoefde je immers niet eerst een half uur te lopen...

In de tegenwoordige tijd ligt station Nisse nog steeds vredig in de polder, maar het station biedt nu wel een mooie gelegenheid om het naastgelegen Trekkermuseum te bezoeken. Zie voor de entreeprijzen en openingstijden de website van het Trekkermuseum.

Natuurlijk kunt u ook vanaf station Nisse kiezen voor een wandeling via het wandelnetwerk van Routebureau Zeeland. U kunt bijvoorbeeld een stevige wandeling maken naar het al genoemde dorp Nisse, dat niet alleen bekend is om z`n prachtige beschermde dorpsgezicht, maar ook om de ligging in een gebied met ouderwetse "hollebolle" weilandjes en meidoornhagen.

Station Nisse ligt tussen de knooppunten 24 en 94 van het wandelnetwerk. De kaart van het wandelnetwerk is te koop bij de VVV.