Project Restauratie Spoorbaan Goes-BorseleDe SGB is in staat gesteld om een flink deel van de museumspoorlijn te restaureren. De provincie Zeeland heeft een bijdrage van enkele honderdduizenden euro`s beschikbaar gesteld voor het project. Ook de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de gemeente Borsele helpen bij het project.

In het project zal ongeveer 4 kilometer spoor vernieuwd worden. Dit zijn vooral plaatsen waar de spoorstaaf nog met een `directe bevestiging` op de spoorbiels is vastgezet met kraagschroeven. Ook de ondergrond van de spoorbaan moet verbeterd worden, om de afwatering van de spoorbaan te herstellen. Op nog eens 1,6 kilometer zijn minder ingrijpende werkzaamheden nodig om de spoorbaan weer te herstellen. De totale projectkosten zijn becijferd op ruim een miljoen euro. De SGB zou dit zonder de financiƫle steun niet kunnen opbrengen. Wel is het de laatste jaren gelukt om een grote voorraad bovenbouwmaterialen (spoorstaven, bielzen, ballast etc.) aan te leggen. Die kunnen gebruikt worden in het project op plaatsen waar de rails te ver versleten is om nog gebruikt te kunnen worden.

De restauratie van de spoorlijn is dringend nodig omdat sommige delen van de spoorlijn door ouderdom slecht geworden zijn. Door de werkzaamheden kan het rijksmonument behouden blijven en kunnen de historische treinen van de SGB blijven rijden.